stamp
*conform ASF
stamp
Cancerul
nu alege!
Dar tu, DA!
Tu poți alege protecția
ASIGURĂRII în caz de cancer.
stamp
stamp

Nu ne place să vorbim despre cancer. Pe bună dreptate! Dar e mai ușor să vorbești decât să trăiești boala. Așa că vorbim deschis: știai despre cancer că este cea mai răspândită boală din România? Asigurarea Vital Care te protejează în caz de cancer.

img

Îngrijirea sănătății în România în cazul unui diagnostic cu cancer

Motivele pentru care românii ajung mai degrabă la spital pentru îngrijire când situația este deja gravă, țin de aspecte care se referă la: lipsa de încredere, lipsa resurselor, teama, acces sau ajutor limitat și multe altele.

Capacitatea limitată a sistemului de sănătate public de a oferi un tratament adecvat și în timp util se reflectă în ratele ridicate ale mortalității din cauze tratabile, unde România ocupă ultimul loc în Europa.*

Fiecare dintre noi are cel puțin o rudă, un prieten sau o cunoștință a cărei viață a fost afectată de boală. Doar că, de cele mai multe ori, cancerul a fost depistat într-un stadiu avansat, întâmplător…

Cancerul descoperit în stadiul incipient, poate fi tratat și învins!

*potrivit studiului - România: Profilului Sănătății în 2021

img

În România,

 • în 2020, 98.886 de persoane au fost diagnosticate cu cancer**
 • 54.486 de decese au fost cauzate de această boală**
 • numărul deceselor din cauze tratabile este de două ori mai mare decât media UE
 • după numărul deceselor, 1 din 2 pacienți este la vârsta activă, comparativ cu 1 din 3 în statele din vestul UE
 • depistarea bolii în stadiul incipient, precum și tratamentul potrivit pot să scadă rata mortalității cauzate de cancer

**https://cancer-plan.ro/impreuna-invingem-cancerul-finantare-si-expertiza-pentru-planul-national-de-cancer/

Un pacient din România
diagnosticat cu cancer suportă
suplimentar, din buzunarul
propriu, echivalentul sumei
acoperite de sistemul medical
public, în medie 10.000 de lei,
în primul an de tratament***

Un pacient din România diagnosticat cu cancer suportă suplimentar, din buzunarul propriu, echivalentul sumei acoperite de sistemul medical public, în medie 10.000 de lei, în primul an de tratament***

 • tratamentul bolnavului de cancer este costisitor și poate afecta major și situația financiară a familiei
 • traseul pacientului cu cancer în accesarea programelor naționale de combatere a bolii este dificil și poate fi o piedică în recuperare

***http://www.casan.ro/page/programul-national-de-oncologie.html

În 2020, aproximativ 95 000 de persoane din România au fost diagnosticate cu cancer!

45.005 de femei

diagnosticate cu cancer în 2020

Top 5 cele mai frecvente tipuri de cancer****

img

Sân - 12.085 cazuri

• Colon - 5.331 cazuri

• Col uterin - 3.380 cazuri

• Plămâni - 3.092 cazuri

• Corp uterin - 3.255 cazuri

53.881 de bărbați

diagnosticați cu cancer în 2020

Top 5 cele mai frecvente tipuri de cancer****

img

Plămâni - 9.030 cazuri

• Prostată - 8.055 cazuri

• Colon - 7.607 cazuri

• Vezică urinară - 4.141 cazuri

• Stomac - 2.703 cazuri

img

Prevenția și tratamentul scad rata mortalității

Și dacă… ai avea un aliat în lupta cu cancerul?

Nu trebuie să fii niciodată singur într-o astfel de luptă. Poți avea alături un consultant medical dedicat care să îți ofere suport și ghidaj pe durata tratamentului și să te ajute să accesezi programele naționale de oncologie.

Costurile pe care o persoană diagnosticată cu cancer la sân trebuie să le suporte, din momentul diagnosticului până la reconstrucția mamară, sunt de peste 30.000 lei. Asigurarea publică de sănătate poate acoperi până la 50% din costuri pentru investigații și intervenții chirurgicale în cazul diagnosticului cu cancer. Restul cheltuielilor, sunt suportate de pacient din fonduri proprii.

img

Cu o asigurare privată de sănătate, pornind de la 28,97 lei pe lună, tu alegi clinica sau spitalul potrivit pentru tine și nevoile tale, beneficiezi de investigații medicale, tratamente oncologice sau intervenții chirurgicale oriunde în România. În plus, ai acoperire pentru: serviciul a doua opinie medicală, consiliere psihologică și de nutriție, chirurgie plastică reconstructivă.

Știm că...

 • Serviciile de screening, diagnosticare și tratament deși sunt incluse în planul național de combatere a cancerului, nu sunt acoperite în totalitate. Durata lungă de accesare poate avea un impact negativ asupra evoluției bolii.
 • Cheltuielile cu tratamentul oncologic pot destabiliza bugetul întregii familii. În plus, perioada de recuperare poate aduce și mai multă presiune financiară, prin operații reconstructive sau suport psihologic și de nutriție.
 • Lipsa centrelor specializate de tratare a cancerului determină românii să opteze pentru tratamente în spitale din străinătate.

Asigurarea de sănătate pentru cancer îți oferă...

 • Acoperirea tuturor serviciilor medicale încă din faza incipientă - monitorizare, chimioterapie, investigații de imagistică avansată, intervenții chirurgicale, recuperare medicală și altele, pentru ca tu să fii bine.
 • Sprijin garantat pentru a doua opinie medicală, chirurgie plastică reconstructivă și acces la alte servicii non-medicale: consiliere psihologică și de nutriție, pentru ca tu și cei dragi să puteți avea, pe cât posibil, o viață normală.
 • Servicii medicale atât în clinici și spitale private de top din România, cât și internaționale, din Europa sau Turcia.

În funcție de cum îți este la îndemână, poți alege oricare dintre cele 3 metode de accesare a serviciilor medicale acoperite de asigurarea ta de sănătate SIGNAL IDUNA.

img

Asigurarea privată de sănătate pentru cancer

Aliatul tău în depășirea cu succes a unui moment de cumpănă din viață. Ai protecție financiară prin acoperirea costurilor serviciilor medicale necesare, în cazul unui diagnostic de cancer.

Cu asigurarea privată de sănătate, pornind de la 28,97 lei pe lună, beneficiezi atât de investigații medicale, tratament sau intervenții chirurgicale oriunde în România, cât și de suport și ghidaj pentru accesarea programelor naționale de oncologie.

Vindecarea începe cu siguranță și încredere!

img

Asigurarea privată de sănătate pas cu pas

Descarcă ghidul asigurării de sănătate privată și alege să fii acoperit!

Sprijin în caz de spitalizare, îmbolnăvire sau diagnosticare cu cancer

Descarcă aplicația
Signal Care Assistant
cumpără direct asigurarea dorită și gestionează rapid serviciile și beneficiile oferite.